fbpx

Hei! Danes izgledaš čudovito!

O Ekobrlogu, živalih in bioresonanci

O Ekobrlogu, živalih in bioresonanci

Že poznaš Anjo iz Ekobrloga?

Za tokratni intervju sem pisala Anji, ki jo že lep čas spremljam na njenem profilu @ekobrlog.

Njena zgodba se mi zdi izjemna zato, ker skupaj s partnerjem že 10 let vodita trgovino za male živali, ki je prijazna do okolja. Ne samo, da je 10 let izjemen čas za katero koli podjetje, ampak 10 let za malo podjetje, ki diha za živali in okolje in se trudi najti najboljše v svetu, ko pogosto ”zmaga” udobje na račun narave. Wohoou! Čestitke.

Že od začetka pa mi je nekaj najboljšega tudi to, da Anja kot veterinarka, raziskuje alternativne smeri pomoči živalim in sedaj z bioresonanco pomaga kosmatincem.

To, da se združita ”klasično” strokovno znanje in alternativni pristopi, se meni zdi nekaj izjemnega. Ker na tak način, lahko dosežemo več.
Tokrat v intervjuju spoznaš:
  • Anjo iz Ekobrloga 😉
  • kaj je bioresonanca?
  • kdo najpogosteje pride k Anji na bioresonanco?
  • na kaj ljudje pozabljamo in zapostavljamo pri živalih?
  • kaj nas živali učijo?
In še kaj …

Kako bi na kratko (ali pa na dolgo) opisala sebe/vas in vašo pot. Toliko, da vas spoznamo.

Torej, moje ime je Anja in skupaj s (sedaj) možem Karlom sva pred 10 leti odprla prvo okolju prijazno trgovino za male živali v Sloveniji. Najina želja je bila združiti ljubezen do živali in narave in poiskati izdelke, ki so brezkompromisno prijazni do narave in zdravi za živali. Zadnjih 10 let je bilo precej ‘razgibanih’, saj naju je poslovna in življenjska pot vodila skozi mnoge vzpone, padce in ovinke.

Jaz sem v tem času diplomirala, se preizkusila v delu v ambulanti za male živali in še na drugih področjih, spoznala bioresonanco in tako padla ‘zajčjo luknjo’, kakor se radi šalimo ‘alternativci’, ki ji verjetno ne bo nikoli konca. Vsakodnevno spoznavam nove vidike zdravja in metode zdravljenja živali. Ko odpreš um in začneš iskati poti izven ustaljenih smernic, se ti res odpre čisto nov svet.

Ob vsem tem me je vedno podpiral Karel, ki je tudi v času moje odsotnosti skrbel za Eko Brlog. Zaradi njegovih zdravstvenih težav pa trenutno sama vodim spletno trgovino Eko Brlog, ustvarjam uporabne vsebine za naše sledilce in seveda izvajam bioresonanco in svetovanje za živali v Mozirju.

Glede na to, da si veterinarka, sedaj pa delaš bioresonanco za živali, kaj meniš, da je tisto kar te in so te, živali najbolj naučile, oziroma te še vedno učijo?

Živali so me naučile to, da se moramo znati poslušati. Da so v naravi (in življenju) cikli in obdobja, ki jih moramo spoštovati, prepoznati in živeti v skladu z njimi.
Predvsem pa me učijo živeti v trenutku.

Kaj je po tvojem mnenju tisto, na kar ljudje zapostavljamo in pozabljamo pri živalih?

Mislim, da ljudje pozabljamo, da so živali – živali in imajo zato potrebe, ki so specifične za njihovo živalsko vrsto (včasih tudi pasmo), torej da niso ljudje. Po drugi strani pa (nekateri) ljudje pozabljajo (morda to niti ni pravi izraz…) da so živali živa, čuteča bitja in je njihovo življenje dragoceno in vredno spoštovanja.

Kako bi tistim, ki ne poznajo bioresonance, razložila kaj je?

Bioresonanca je komplementarna metoda zdravljenja, ki s pomočjo elektromagnetnega valovanja pomaga vzpostaviti v telesu ravnovesje in s tem okrepi njegovo naravno samozdravilno sposobnost.
Vsaka celica ima namreč točno določeno nihanje, ki je lahko fiziološko ali pa bolezensko spremenjeno (patološko). S pomočjo naprave za bioresonanco prepoznamo in ločimo različne vzorce, patološke skušamo izničiti, fiziološke pa okrepiti. Na podoben način lahko prepoznamo snovi, ki telesu ne odgovarjajo (prehranska netoleranca, alergije, obremenitve, itd).
Gre za holističen pristop, ki se ne usmeri le na simptome, pač pa išče celostne rešitve in predvsem: izvor bolezni.

S kakšnimi izzivi se najpogosteje obračajo nate?

Največkrat me poiščejo skrbniki živali, ki so se že na različne načine trudili pomagati svojim ljubljenčkom, a jim klasična oz. zahodna veterinarska medicina ni pomagala (ali pa vsaj ne v zadovoljivi meri). Zato so to večinoma kronični bolniki in pogosto tudi precej zapleteni primeri.

Med mojimi pacienti je zagotovo največ alergikov in živali s kožnimi težavami (srbečica, lizanje tačk, vnetja ušes,…), želodčnimi in prebavnimi težavami, pa tudi rakavi pacienti, tisti s kroničnimi bolečinami, težavami s sečili,…

Kaj pa bi rekla, da je tvoj največji izziv pri uresničevanju tvojih želja, ciljev, idej?

Moj največji izziv je zagotovo dvom vase in nagnjenost k perfekcionizmu.

Glede na to, da je poletje čas počitnic in izletov, kaj bi svetovala kot tisto ''obvezno'' opremo, ki se jo vzame s seboj na izlete in počitnice v kolikor imamo ob sebi tudi psa mogoče mačko?
Na kaj je potrebno še posebej paziti?

Sem precej minimalistično naravnana in naša družina na počitnice odhaja z res malo prtljage (zato enako velja za živali). V tem smo si različni, imamo različne potrebe in težko napišem ‘recept’, ki bo vsem ustrezal.

  • Obvezno je treba s seboj vzeti vso primerno ‘dokumentacijo’, ter se po potrebi pri veterinarju pozanimati ali so v državi kamor potujemo še kakšne posebne zahteve (cepljenja, potrdila, testi,…).
  • Med obvezno opremo seveda spada hrana (še posebej, če imamo žival, ki je občutljiva in ji sprememba hrane lahko povzroči težave), oprema kot je povodec, ovratnica/oprsnica in značka s podatki!
  • Kar se tiče prve pomoči ne kompliciram in navadno vzamem s sabo (poleg torbice za prvo pomoč s povoji, itd.) samo kakšno mazilo za ranice.

Če bi imela moja žival pogosto na dopustu prebavne motnje, bi težko prenašala pot z avtomobilom, ali imela specifične zdravstvene težave… bi se seveda temu primerno tudi pripravila z različnimi dopolnili oz. po potrebi zdravili.

Dobro pa se mi zdi, da se pred dopustom pozanimamo to, kje v bližini kraja počitnikovanja je (dežurni) veterinar – za vsak slučaj.

Ne morem mimo kristalov.
Jih uporabljaš? Šele spoznavaš?

Iskreno povedano: kristali so mi zelo zanimivi, ampak jih ne poznam dobro. Zanima me res veliko stvari (trenutno npr. študiram akupunkturo, poglabljam se v uporabo CBD-ja, eteričnih olj in Bachovih kapljic pri živalih), zato moram malo ‘brzdati’ svojo radovednost, sicer se bojim, da mi bo razneslo glavo. 😊

Sama imam nekaj nakita s kristali, pozimi pa sem prvič kupila tudi malo večji ametist za doma. Tako, da bi rekla, da kristale z zanimanjem spoznavam. Vsekakor pa mi je zanimivo tudi spremljati, kako vplivajo kristali na živali – to sem namreč prvič spoznala na tvojem profilu.

Na spletni strani Ekobrloga, pa najdeš poleg izbranih izdelkov za male živali, tudi blog in podcast z zanimivimi vsebinami.  Eko Brlog – Trgovina za male živali – Hrana za pse in mačke (eko-brlog.com)

Juhuu, prispel/a si do konca. Namen intervjuja je, da izveš nekaj novega, ti da temo za razmišljanje, ali pa samo razširi tvoje dosedanje znanje.
Uživaj s svojim ljubljenčkom in se bereva!

Za konec, bi sama dodala še to, da me je Anja s svojim odgovorom o perfekcionizmu in tem, da se zaveda svojih dvomov vase in ji predstavljajo največji izziv na njeni poti, spomnila name.

Hkrati pa me še bolj navdušila, ker kljub lastnim dvomom, že 10 let skupaj z možem vodi trgovino, kar meni predstavlja nekaj izjemnega.

Izjemnega iz perspektive, da to pomeni ogromno dela na sebi, da zmoreš stopiti naprej in iz cone udobja.
Da tudi, ko te je strah in/ali meniš, da nekaj ni dovolj dobro, narediš tisti korak.

Hvalaa Anja, ker za tvoje sodelovanje, odgovore in tvoj čas.

V kolikor te zanima kako in na kakšen način lahko kristali podprejo tvojega kosmatinca, pa pokukaj in spoznaj blazino Kiara s kristali. 

Nastala je z namenom podpore naših kosmatincev.

Si želiš biti obveščen/a o novem blogu?
Spoznavati svet kristalov, sporočil, ki nam jih nosijo živali, energij, Lune in posebnih dni?

Moj namen je, da se ti odpre nov pogled na svet, izveš kaj novega in ti sporočila pomagajo do boljšega počutja in življenja, kakršnega si zaslužiš ti in tvoj živalski prijatelj. 

Prijava na e-novice je brezplačna in lahko se kadarkoli odjaviš.

Ps: ob prijavi prejmeš v prvem mailu tudi e-knjigo o kristalih za podporo tvojega doma.

error: Content is protected !!
Scroll to Top